CEWEP nomineert ECLUSE voor Integration Award 2018

CEWEP, de confederatie van Europese Waste-to-Energy installaties, heeft ECLUSE genomineerd voor haar Integration Award. Deze award is nog maar pas in het leven geroepen en al meteen verdiende ECLUSE een plaats als 1 van de 3 finalisten. Deelnemers aan het CEWEP-congres zullen op 20 september ’18 via publieksstemming de winnaar aanduiden.

Drie nieuwe awards

Ter gelegenheid van de organisatie van het 9de biënnale CEWEP-congres, riep CEWEP 3 awards in het leven. Hiermee beloont ze in evenveel categorieën buitengewone prestaties, m.n. op het vlak van integratiecommunicatie en innovatie.

ECLUSE dingt mee naar 'integratie'-award

Waste-to-Energy is geen technologie die op zichzelf staat. Het maakt integraal deel uit van afval- en energiesystemen en is als dusdanig ingebed in ons dagelijks leven. Niet-recyclebare restafvalstromen worden omgezet tot energie voor verwarming, koeling en elektriciteitstoepassingen. Het zorgt voor een duurzame werking van het stedelijke systeem en maakt integraal deel uit van de stedelijke leefgemeenschap.

Een samenvatting van de inzending van ECLUSE vindt men hier: http://www.cewep.eu/2018/08/06/indaver-ecluse/

Communicatie and Innovatie

De Communicatie-award onderscheidt creatieve communicatievoorbeelden die het publiek aanspreken en die mee zorgen voor aanvaarding van waste-to-energy als duurzame verwerkingstechniek van niet-recyclebaar afval. Goede communicatie zorgt ook voor een goede verstandhouding met beleidsmakers. De sector van waste-to-energy is innovatief en breeddenkend. Het bedient zich van de nieuwste ontwikkelingen in onderzoek en ontwikkeling om de hoogste energie-efficiëntie te bereiken met de minst mogelijke belasting voor de omgeving. Om deze reden, vindt CEWEP dat goede praktijkvoorbeelden in innovatie beloond mogen worden met een prijs.

De ca. 200 deelnemers aan het congres in Bilbao zullen op 20 september 2018 de mogelijkheid hebben om te stemmen voor 1 van de 3 finalisten in elke categorie.